Kuka olen?

Tervetuloa lukemaan blogiani!

Olen tunnustava ja tunnustuksellinen kristitty, yhden vaimon mies, kahden tyttären isi-ihminen, sekä yhden koiran isäntä. Olen teologian maisteri (MTh, Union School of Theology, Wales) ja palvelen pastorina baptistiseurakunnassa. 

Tein tämän blogin, jotta voisin kehittää kirjoittamistani, ylläpitää lukupäiväkirjaa kirja-arvosteluiden muodossa, sekä jäsennellä ääneen palasia lukemattomista ajatuksistani. Toiseksi, toivoisin että blogini voisi palvella lukijaansa ja edistää rakentavaa nettikeskustelua aiheesta kuin aiheesta, vailla tunnekiihkoilua. Saatan kirjoitella lähes kaikesta taivaan ja maan väliltä, mutta ennen kaikkea kiinnostuksen kohteistani, joita ovat mm. teologia, avioliitto, perhe, sukupuolisuus ja kulttuuri (kulttuuriantropologiasta populaarikulttuuriin).

Taustastani voisin sanoa, että olen:

- katolinen (klassinen kristinusko, ilmaistuna Apostolisessa, Nikean ja Khalkedonin uskontunnustuksessa; huom. ei siis roomalaiskatolinen)

- protestantti (reformaation viisi ’solaa’)

- baptisti (paikallisseurakunnan itsenäisyys; jäsenyys tunnustuksen ja kasteen kautta)

- pelastuskäsitykseltäni reformoitu (Jumalan suvereeni armo)

- evankelinen (usko syntyy kuulemisesta → evankeliumi julistettava → sanoma perustuu Kristuksen ainutlaatuiseen persoonaan ja kertakaikkiseen työhön syntisten edestä → usko johtaa Kristuksen kaltaiseksi kasvuun ja varmuuteen pelastuksesta)

Poliittiselta taustaltani olen sitoutumaton, tämä siitä syystä etten juuri koskaan ole poliittiikkaa paljoa seurannut (miellän sen joksikin sellaiseksi, mitä ”aikuiset” katsovat televisiosta, enkä taas pidä itseäni niin aikuisena). Näen kuitenkin, että Jumalan yleisen armon puitteissa monet puolueet ajavat lähtökohtaisesti asioita, jotka kuuluvat kristilliseen maailmankuvaan ja siksi pidän niitä tärkeinä (esim. ympäristöasiat, solidaarisuus ja koulutus).

Sananen vielä blogin nimestä. Filoblogos on juonnettu kreikankielisestä sanasta Φιλόλογος (filologos) joka tarkoittaa ’sanan rakastajaa’. Uskon vakaasti sanojen merkitykseen ja voimaan. Viime aikoina sanojen merkittävyyttä on kuitenkin alettu kyseenalaistamaan. Voivatko sanat välittää mitään merkityksellistä ja ehdotonta, jos jokainen määrittelee sanattomasti omassa ”sydämessään” mikä on hyvää, totuudellista ja kaunista? Uskon, että voivat. Sanoilla on merkitystä Jumalalle. Sanallaan Hän loi näkyväiset ja näkymättömät. Tahtonsa ja lupauksensa Hän on välittänyt meille sanojen kautta. Raamatun sanat välittävät meille Jumalan läsnäolon. Ja me käytämme sanoja kertoessamme Hänestä muille. Sanoilla on siis merkitystä. Niiden välityksellä voidaan opettaa, edistää ja vaikuttaa mutta yhtälailla hajottaa, alistaa ja jopa tuhota. Tämän blogin tarkoitus ei ole lyödä ketään sanoilla, vaan ennemminkin tarjota sanojen välityksellä ajattelun aihetta Jumalan kunniaksi ja lukijan edistykseksi. Lukijoiden kommentit ovat tervetulleita!